Huiselijk geweld

Eendaagse training

Het Herkennen en Aanpakken van Huiselijk Geweld

In Nederland staan we voor een ernstige uitdaging: jaarlijks worden tienduizenden mensen geconfronteerd met de verwoestende realiteit van huiselijk geweld. Het is een schrijnend probleem dat diepe wortels heeft in onze samenleving en helaas vaak verborgen blijft. Huiselijk geweld kent vele vormen, variërend van fysiek tot seksueel en psychologisch, en het treft mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het is hoog tijd dat we dit taboe doorbreken en samen actie ondernemen om levens te redden.

Bron: www.blijfgroep.nl

De kans dat jij als (familie, vriend, collega, professional…) iemand kent die met huiselijk geweld te maken heeft, is ontzettend groot. Vaak speelt ons eigen ongemak een grote rol en gaan we het onderwerp uit de weg. Terwijl het juist zo belangrijk is er juist wél over te praten. De vraag is alleen; hoe doe je dat? Hoe maak je problematiek bespreekbaar binnen jouw unieke rol? En welke acties moeten gezet worden met als doel het geweld te stoppen?

Tijdens de vele trainingen in de afgelopen 10 jaar die ik heb gegeven over dit onderwerp, gaat het altijd over het herkennen van signalen, taboes doorbreken én de focus houden op beschermende factoren

Je krijgt praktische handvatten aangereikt om signalen van huiselijk geweld te herkennen en te leren hoe je het gesprek kunt aangaan, zelfs als dit gepaard gaat met ongemakkelijke gevoelens en oordelen. Er is volop ruimte om eigen vraagstukken in te brengen

Beschrijving

Voor wie:
Deze training is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die werken met de Meldcode Huiselijk Geweld of die opgeleid willen worden tot Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld. De training kan in-company worden aangeboden en wordt afgestemd op specifieke leerbehoeften. Accreditatiepunten zijn beschikbaar. Daarnaast is deze training als lessenreeks beschikbaar voor studenten op verschillende onderwijsniveaus, van MBO tot universitair.

Voor iedereen die praktische tips en handvatten wil leren om huiselijk geweld te signaleren en het gesprek hierover aan te gaan, bieden wij ook open inschrijvingen aan.

Wanneer:
Kies uit een van de volgende data: 1 november, 6 december, van 10.00 tot 16.00 uur.

Wat en hoe:
In een kleine groep van maximaal 10 deelnemers leer je de stappen van de Meldcode Huiselijk Geweld en welke acties je binnen jouw rol moet ondernemen. De training is gevarieerd en uitdagend, met ruimte voor jouw eigen inbreng. Na afloop krijg je een naslagwerk en checklists mee, maar het belangrijkste is dat je met hernieuwd zelfvertrouwen naar huis gaat, klaar om dit pittige onderwerp bespreekbaar te maken.

Doel:
Het doel van deze training is om deelnemers in staat te stellen signalen van huiselijk geweld te herkennen en met zelfvertrouwen het gesprek over huiselijk geweld aan te gaan binnen hun specifieke rol.

Tijdsinvestering:
De training beslaat een periode van 6 uur, maar de impact ervan kan levens veranderen.

Disclaimer:
Jij kunt degene zijn die een bijdrage levert aan het doorbreken van de cirkel van huiselijk geweld. Samen kunnen we mensen de steun bieden die ze nodig hebben.

Open inschrijving
Prijs €300,-
Incompany
Prijs €1750,-

Wat anderen zeggen over de training Huiselijk geweld

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op