Suïcidepreventie

Eendaagse training

Het Herkennen en Bespreken van Suïcidale Gedachten

In Nederland worden we geconfronteerd met  een alarmerend aantal suïcidale gevallen. Jaarlijks worden er duizenden mensen getroffen door de duistere schaduw van suïcidale gedachten en daden. Elke dag sterven 5 mensen aan zelfdoding. Suïcide is een complex en pittig onderwerp dat vaak in de taboesfeer blijft hangen, wat het moeilijk maakt om er openlijk over te praten. Maar het is van cruciaal belang dat we deze stilte doorbreken en actie ondernemen om levens te redden.

Bron: www.suicidepreventie.nl

De kans dat jij als (collega, professional, familie, vriend,…) iemand kent die worstelt met suïcidale gedachten, is ontzettend groot. Vaak speelt ons eigen
ongemak een grote rol en gaan we het  onderwerp uit de weg. Terwijl het juist zo belangrijk is er juist wél over te praten. De vraag is alleen; hoe doe je dat? Hoe herken je de signalen van suïcidale gedachten? Hoe doorbreek je de stilte en bied je de juiste steun?

Tijdens deze intensieve eendaagse training richten we ons op het herkennen van suïcidale signalen, her doorbreken van taboes en het benadrukken van beschermende factoren

Je krijgt praktische handvatten om signalen te herkennen en te leren hoe je het gesprek kunt aangaan, zelfs als dat gepaard gaat met ongemakkelijke gevoelens en oordelen. Bovendien is er ruimte om je eigen vragen en situaties in te brengen, zodat je de training kunt aanpassen aan jouw specifieke vraagstukken.

Beschrijving

Voor wie:
Voor iedereen die praktische tips en handvatten wil leren om suïcidale gedachten te signaleren en het gesprek hierover aan te gaan, zowel open inschrijving als in-company.

Wanneer:
Je kunt kiezen uit verschillende data: 1 november, 6 december, van 10.00 tot 16.00 uur.

Wat en hoe:
In een kleine groep van maximaal 10 deelnemers zul je de stappen leren om suïcidaliteit te herkennen en hoe je effectief kunt handelen binnen jouw rol. De training is gevarieerd en uitdagend, met ruimte voor jouw eigen inbreng. Na afloop krijg je een naslagwerk en checklists mee, maar het belangrijkste is dat je met hernieuwd zelfvertrouwen naar huis gaat, klaar om dit pittige onderwerp bespreekbaar te maken.

Doel:
Het doel van deze training is om deelnemers in staat te stellen suïcidale signalen te herkennen en met zelfvertrouwen het gesprek over suïcidaliteit aan te gaan binnen hun specifieke rol.

Tijdsinvestering:
De training beslaat een periode van 6 uur, maar de impact ervan kan levens veranderen.

Disclaimer:
Jij kunt degene zijn die een verschil maakt in het leven van iemand die suïcidale gedachten heeft.

Open inschrijving
Prijs €300,-
Incompany
Prijs €1750,-

Wat anderen zeggen over de training Suïcidepreventie

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen twee werkdagen contact met je op