Skip to content

Het smakenteam

Eén persoon kan een belangrijk ingrediënt zijn voor een team, maar één persoon kan nooit een heel team maken.

– Kareem Abdul-Jabbar

Ik heb het geluk mijn eigen team samen te stellen. En dat doe ik met fantastische mensen! Het leukste vind ik het als ik met verschillende mensen samenwerk. De ene keer is dat een chefkok voor de kooksessies tijdens het teamcoachtraject. En een andere keer is dat met een vakgenoot om een toffe workshop aan te bieden.

LIFE IS LIKE A FRIKADEL, IT’S UP TO YOU TO MAKE IT SPECIAL

Over Sharita van Gent

Sharita is een enthousiaste teamcoach. Sinds 2011 werkt zij als teamcoach en in 2018 is zij als zelfstandige ondernemer TEAMSMAKEN gestart. Sharita is behalve teamcoach ook intervisor en een bevlogen amateur kok.

Ze maakt snel contact en komt daardoor tot de kern van het vraagstuk in een team. Ze geeft leidinggevenden praktische handvatten hoe om te gaan met de soms ingewikkelde teamdynamiek.

Als kind paste ik niet altijd goed in een groep. Ik voelde me vaak een buitenbeentje. Juist dit anders zijn heeft mij flexibel gemaakt, ik zorgde dat ik overal een beetje paste én tegelijk mezelf bleef.

Nog steeds ben ik gefascineerd door groepen mensen. Al die verschillende mensen met hun eigenaardigheden die samen iets willen bereiken en het ook nog eens goed met elkaar willen hebben. De dynamiek is soms ingewikkeld en juist dat vind ik zo leuk aan het werken met teams. 

Ik help teams met voor hun lastige onderwerpen. Dit alles doe ik zorgvuldig met veel oog voor positiviteit en originaliteit.

Met mijn achtergrond in Sociologie op het gebied van Arbeid -en organisatie Management, begrijp ik de dynamiek in een team goed. Ik maak de teamdynamiek inzichtelijk aan de hand van diverse methodieken. Als teamcoach benader ik teams vanuit contact op een manier die mensen als warm en laagdrempelig ervaren. Respecteren van wat al aanwezig is en dát vergroten. 

Iedereen voegt iets toe. Altijd!

Boven komen na hard werken en dan genieten! Bijvoorbeeld met een goed glas wijn.

BENOEMEN EN NIET VERBLOEMEN

Boven komen na hard werken en dan genieten! Bijvoorbeeld met een goed glas wijn.

Over Ceelina Janmaat

Na 15 jaar met veel plezier in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, is Ceelina in 2004 begonnen als coach/counselor en trainer. Zij heeft een opleiding gevolgd aan het Europees Instituut. Ceelina coacht mensen bij vragen op het gebied van stress, overbelasting, relationele vraagstukken en ingrijpende gebeurtenissen. Sinds 2006 doet zij ook opvang en nazorg na schokkende gebeurtenissen in bedrijven zoals overvallen, geweld en suïcides.

Inmiddels lopen schokkende gebeurtenissen en suïcidepreventie als een rode draad door mijn werk. Ik werk niet volgens één bepaalde methode, maar op basis van datgene dat werkt en aansluit bij de cliënt. 

Mijn belangrijkste leermoment was mijn eigen schokkende gebeurtenis op een moment dat ik een aantal jaren traumahulpverlener was. Veel van wat ik in mijn werk zag en hoorde, herkende ik nu in mijn verwerkingsproces. Vooral de emoties en gedachten die je plotseling kunnen overvallen….. vanuit mijn werkervaring weet ik dat het normaal is, toch was het heftig om te ervaren. Wat hielp was er over praten én weten dat ik niet de enige ben!

Op social media ziet het leven er vaak mooi en maakbaar uit. Daardoor kunnen we het gevoel krijgen dat problemen onze eigen schuld zijn, sterker nog: dat we een loser zijn als ons leven niet mooi en succesvol is. Maar het leven is niet maakbaar en narigheid hoort bij het leven. Door erover te praten, worden taboes doorbroken. 

Een vraag die ik aan het eind van een opvang- en nazorgtraject stel, is: wat is er door deze gebeurtenis in jouw leven veranderd? Vrijwel altijd worden dan ook positieve veranderingen genoemd. Ik heb respect voor de veerkracht van mensen en ik vind het bijzonder dat ik een stukje mag meelopen in het verwerkingsproces. 

KOKEN MET PLEZIER VANUIT GASTVRIJHEID!

Over Chris Vervoort

Het horeca vak is Chris met de paplepel ingegoten en hij heeft in zijn loopbaan een brede horeca ervaring opgebouwd. In 2007 is Chris begonnen aan zijn opleiding als kok. In de jaren daarna heeft hij zijn kennis en kunde op veel verschillende manieren kunnen ontwikkelen. Van kok in een sterrenrestaurant tot een eigen catering bedrijf en van culinair adviseur via de bedrijfscatering naar docent koken aan de internationale hotelschool in Den Haag.

Vanuit mijn passie en bevlogenheid voor het culinaire vak, wil ik altijd nét dat stapje extra zetten en mezelf altijd uit blijven dagen. Ik heb een brede ervaring met technieken en smaken en deel deze kennis graag met anderen.
Ik ben een echte doener die zich zelf continu creatief wil uitdagen. Ik zal niet snel twee keer hetzelfde gerecht maken, maar geef er graag net weer een andere touch aan. Eten doe je ook met je ogen. Ik besteed dan ook graag aandacht aan een mooie presentatie van een bord. Zo worden alle zintuigen geprikkeld.
Deze aandacht geef ik ook graag aan mensen, gastvrijheid is mijn tweede natuur. Ik word er blij van als mensen genieten van een mooi gerecht en trots zijn op wat zij zelf hebben gemaakt.

Mijn motto in de keuken is; een schone werkplek is een fijne werkplek. Met mijn enthousiasme en humor inspireer ik je voor mijn mooie vak.

REFERENTIES

Floor
Nationale Nederlanden Rotterdam
"Mijn DISC profiel neem ik mee voor de rest van mijn leven. Hele fijne training met veel aandacht voor mensen. Knap gedaan."
Paul
Nationale Nederlanden Rotterdam
"Heerlijke DISC training. Super dat het niet langdradig is! Hele originele werkvormen. Heb meer inzicht in mijzelf en mijn teamleden gekregen."
Sijmen
Ministerie van Justitie en Veiligheid
"Ik wil jou bedanken voor het coachtraject, het heeft mij nu al geholpen. Wat ik vooral waardeer is jouw openheid, maar zeer zeker ook de manier waarop jij aansluit bij mij tijdens gesprekken (nu weet ik hoe ik dat kan leren). Heel veel succes en ik hoop je ooit nog een keer tegen te komen."
Linda
Ministerie van Justitie en Veiligheid
"Je hebt me geprikkeld, om weer eens kritisch naar mezelf te kijken zonder dat je veel zegt. Wat een kracht en ook daar heb ik wat van geleerd denk ik. Ik hoop dat onze paden elkaar nog eens kruisen."
Karima
Ministerie van Justitie en Veiligheid
"Sharita gebruikt een mooie mix van ontspannen omgaan met wat er is, enthousiasme en tegelijkertijd doelgericht werken. Sharita zorgt voor een veilige sfeer in het team. Heel fijn, en met mooie resultaten ;)"
Meike
Corparis
"De positieve energie die Sharita meeneemt in een ruimte weet zij ook over te brengen online via het scherm. Ze had creatieve opdrachten bedacht, stelt kritische vragen en weet online een vertrouwensband op te bouwen. Het is fijn dat ze oog heeft voor de behoefte van het team en met haar energieke houding was het gemakkelijk om twee dagen online training te volgen."
Manja
Corparis
"Mijn eerste reactie was “twee dagen online teamsessie, hoe ga ik dat vol houden?” Na dag één is het me gelijk 100% meegevallen dat kwam met name door de warme persoonlijkheid van Sharita die door de computer heen kwam en de manier waarop ze de lesstof online presenteerde/heeft gegeven."
Ilse
Wijkteam Gemeente Utrecht
"Tijdens intervisie heb ik geleerd hoe ik goede vragen kan stellen. Op die manier werden we steeds teruggehaald naar waar het écht over ging. (mijn rol als professional en niet de casus zelf). De methodieken die Sharita gebruikt heeft, hebben mij geholpen om op de juiste manier intervisie te volgen. De manier waarop Sharita intervisie geeft, is informeel en op basis van gelijkwaardigheid, wat ik erg prettig vind."

Keurmerken

Aangesloten bij

Play Video