Teamsuccess coachtraject

Een goedlopend team is als een perfect gerecht. Elke smaak doet er toe, elke eigenschap draagt iets bij. In balans, het klopt gewoon van alle kanten.

– Sharita van Gent, Teamcoach

Teamsucces coachtraject

Laat je team vlammen, leer samen je doelen te behalen en het tegelijk goed hebben met elkaar. Met het teamsucces coachtraject van TEAMSMAKEN krijg je nieuwe inzichten en handvatten om je team tot een succesvol team te maken. Laat je verrassen!

  • We stellen duidelijk omschreven gezamenlijke doelen die door iedereen worden gedragen
  • Iedereen in het team voelt zich gehoord en samen dragen jullie het eigenaarschap
  • We werken aan open communicatie door eerlijke feedback en transparante gesprekken
  • Het hebben van verschillende karakters, vaardigheden en kwaliteiten in een team is een voordeel. Verschillen kunnen we waarderen en respecteren
  • Verandering is een gegeven. Een succesvol team kan flexibel omgaan met constante verandering
  • Verantwoordelijk zijn is ook handelen en initiatief tonen. Een goed team bruist van de energie en is proactief
  • Teamsmaken helpt je op weg naar teamsucces!

Mijn recept voor teamsucces

Je kunt geen invloed krijgen op de keuken van een land als je het niet begrijpt. Je moet het bestuderen.

- Ferran Adria

Voorbereiding
We starten met de voorbereiding, de diagnose. Ik ga luisteren naar het hele team. Via verschillende thema’s kan het team aangeven op welke onderwerpen ze graag aandacht willen of waar ze zich zorgen over maken. Samen werken we door aan het eigen vraagstuk. Het team moet tot inzicht komen waar de moeilijkheden zitten. Ik help bij de analyse, wat hebben jullie ingevuld, waar zien we bijzonderheden, we kijken naar patronen. En dan komt het belangrijkste, wat gaan we samen doen?
1

Je kunt geen invloed krijgen op de keuken van een land als je het niet begrijpt. Je moet het bestuderen.

- Ferran Adria

Koken is als liefde. Je doet het vol overgave of helemaal niet.

- Harriet van Horne

Aan de slag
Na de analyse gaan we samen aan de slag. Met de vraagstukken die er uit de voorbereiding zijn gekomen gaan we samen in de ‘pressurecooker’. In een traject met verschillende werkvormen en methodieken begeleid ik de groep naar meer inzicht rondom de groepsdynamiek en de mogelijkheden. We werken aan gezamenlijke doelen, communicatie, gedrag en groepsdynamiek. Alles op weg naar teamsucces.
2

Koken is als liefde. Je doet het vol overgave of helemaal niet.

- Harriet van Horne

Je lichaam is geen tempel, het is een pretpark. Geniet van de rit.

- Anthony Bourdain

Opdienen en genieten
De laatste fase is ook belangrijk. Wat je geleerd hebt in de keuken onder leiding van de chef moet ook op tafel tot zijn recht komen. Op de werkvloer wil je ook genieten van de nieuwe inzichten die je hebt opgedaan en de tools en handvatten die je hebt gekregen. Samen doen we de transfer, hoe kun je dit traject en jullie nieuwe samenwerking inzetten tijdens je dagelijkse werk en vasthouden in je team?
3

Je lichaam is geen tempel, het is een pretpark. Geniet van de rit.

- Anthony Bourdain

REFERENTIES

Karima
Ministerie van Justitie en Veiligheid
"Sharita gebruikt een mooie mix van ontspannen omgaan met wat er is, enthousiasme en tegelijkertijd doelgericht werken. Sharita zorgt voor een veilige sfeer in het team. Heel fijn, en met mooie resultaten ;)"
Meike
Corparis
"De positieve energie die Sharita meeneemt in een ruimte weet zij ook over te brengen online via het scherm. Ze had creatieve opdrachten bedacht, stelt kritische vragen en weet online een vertrouwensband op te bouwen. Het is fijn dat ze oog heeft voor de behoefte van het team en met haar energieke houding was het gemakkelijk om twee dagen online training te volgen."
Manja
Corparis
"Mijn eerste reactie was “twee dagen online teamsessie, hoe ga ik dat vol houden?” Na dag één is het me gelijk 100% meegevallen dat kwam met name door de warme persoonlijkheid van Sharita die door de computer heen kwam en de manier waarop ze de lesstof online presenteerde/heeft gegeven."

Interesse in een gesprek?

Vul onderstaand formulier in en ik neem snel contact op